Az első 100%-ban magyar gyártású, aktív kerekesszék létrehozásával egy olyan egyedi segédeszköz jöhetett létre, amely elérhető áron vásárolható meg, emellett minőségi alkatrészekből áll és teljes mértékben személyre szabható.

Komoly munka áll mögöttünk, mivel a dizájn, a műszaki tervezés és a felhasználói igények gyakran nem kompatibilisek egymással, de nekünk sikerült megtalálni azt a közös keresztmetszetet, amelyben mindhárom dimenzió 100%-ban érvényesül.

Kutatásaink során a friss sérültek mellett, a születésük óta mozgássérült, valamint a protéziseket használók igényeit is felmértük. Így sikerült például egy olyan speciális háttámlát kifejlesztenünk, amely 3D-s légáteresztő, strapabíró anyagból készül, a gerinc alakjának megfelelően idomul és ergonomikus, biztos tartást nyújt.

 

Spinner Rebel háttámla: 3D-s légáteresztő, strapabíró anyagból Spinner Rebel háttámla: 3D-s légáteresztő, strapabíró anyagból

 

Az alkatrészek nagyfokú variálhatósága teszi még különlegesebbé a Spinner Rebel összecsukható kerekesszéket használója számára. A szék felszereltségét a gyártás megkezdése előtt a saját igényeknek megfelelően lehet megválasztani. A tervezésénél további fontos szempont volt a könnyű szervizelhetőség.

A dizájn pedig magáért beszél. A lapos elemek használata teszi egyedülállóvá kerekesszékünk megjelenését. Az alsó merevítő résznél használt elem oldalról nézve szinte észrevehetetlen, ugyanakkor a merevség adott ennél az összecsukató modellnél, amit kizárólag egy dupla vázvezetéssel rendelkező szék tud biztosítani.

 

A lapos elemek használata teszi egyedülállóvá Spinner Rebel összecsukható kerekesszékünk megjelenését A lapos elemek használata teszi egyedülállóvá Spinner Rebel összecsukható kerekesszékünk megjelenését

A Spinner Rebel aktív kerekesszék létrehozásával sikerült a profitorientált szférát közelebb hozni a nonprofit szektorhoz, tehát a kerekesszék gyártást/kereskedést a felhasználáshoz. A szubszidiaritás elvének alkalmazása meghatározott szerepet játszik egy ilyen speciális témakörben is, mint a kerekesszék gyártás. Az alulról (igények felmérése/nonprofit szektor) felfelé (profitorientált szféra) építkező technológiának köszönhetően egy olyan kivételes segédeszköz jöhetett létre, amely elérhető áron vásárolható meg, minőségi alkatrészekből áll és teljes mértékben személyre szabható.

 

Spinner Rebel: összecsukható, aktív kerekesszék, elérhető áron vásárolható meg, minőségi alkatrészekből áll és teljes mértékben személyre szabható

Spinner Rebel: összecsukható, aktív kerekesszék, elérhető áron vásárolható meg, minőségi alkatrészekből áll és teljes mértékben személyre szabható