Királynőinket hintók helyett ultramodern és kényelmes autókkal szállítjuk! Interjú Komáromi Gézával.

Köszönjük a Business Lease-nek és az Autopalace-nak, hogy mobilitási partnereinkként segítik a Miss Spinner 2017 indulóit. A tábor során számos programra kell időre pontosan nyolc kerekesszékes hölgyünknek. Kényelmes és biztonságos, ultramodern autóikkal nagyon sokat segítenek nekünk döntős hölgyeink szállításában. Komáromi Gézával, az Autopalace autópark szolgáltatási vezetőivel beszélgettünk a versenyhez való kötődéséről és megindító személyes történetéről. Ezúton is köszönjük, hogy megosztottad csapatunkkal őszinte gondolataidat.

Miért tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez? 

Testvércégünk a Business Lease támogatását élvezi ez a kezdeményezés, mi pedig szívesen melle álltunk e nemes felkérésnek.

Hogyan és mivel támogatja a Miss Spinner International 2017-et?

A döntőre illetve az azt megelőző egy hetes Tatai felkészítésre biztosítunk autókat a versenyzők utaztatásához.

Ön szerint terméke/szolgáltatása/támogatása, hogyan járul hozzá a döntős lányaink sikeréhez?

A nagy és kényelmes autóink megkönnyítik az utazással járó fáradalmakat, így maximálisan a versenyre tudnak koncentrálni.

Mi a véleménye arról, hogy a 2017-es év központi témája: az önbizalom fejlesztés és a pozitív életszemlélet, valamint a társadalom „befogadóképességének” pozitív irányba terelése?

Sajnos az emberek nagy százaléka nehezen fogadja el, ha egy baleset vagy betegség miatt megváltozik az addigi életük. A pozitív életszemlélet csak akkor következhet be, ha elfogadjuk amit a sorsunk nekünk rendelt és nem csapásként hanem kihívásként kezeljük. Mindaddig amíg azon rágódunk, hogy miért, és miért velünk történt ez meg, nem fogunk ezen túljutni. Ebben a családnak, barátoknak és a társadalomnak nagyon nagy szerepe van.  

Mi az, amit szeretne képviselni a verseny támogatásával? Miért tartja fontosnak a rendezvény üzenete melletti kiállást? 

Az esélyegyenlőséget, számunkra ez a rendezvény ugyan olyan fontos mint bármelyik másik.

Mi a véleménye a fogyatékkal élők integrációjáról, tekintettel a családra, oktatásra, munkahelyekre?

Véleményem szerint elmaradottak vagyunk ebben (akadálymentesítés). Érzésem szerint a döntéshozók nem empatikusak mindaddig amíg a saját családi környezetükben nem szembesülnek azokkal a nehézségekkel amikkel egy kerekesszékesnek minden nap meg kell küzdenie.

Ha rajtam múlna szívesen megrendeztetném a kerekesszékes hetet, amikor is minden polgármesternek és politikusnak egy hétig kerekesszékkel kellene közlekednie. Talán akkor végre átéreznék a mindennapi kihívásokat.

Személyes kapcsolata van-e mozgáskorlátozottakkal, vagy más fogyatékkal élővel, emlékezetes történetet elmondana-e velük kapcsolatban?

Szüleim jutnak eszembe akik már nincsenek köztünk. Tíz éve, hogy rákban elveszítettem őket 3 hónap különbséggel. Az utolsó hónapokban már annyira legyengültek, hogy csak kerekesszékkel tudtak közlekedni. Már a házból való kijutás is egy 20 perces procedúra volt mivel a lakás ajtó és a liftajtó is kisebb volt mint a kerekesszék. Ezek után következett a kocsiba való beszállás. A mai napig nem tudom, hogy egyedül ezt hogyan képes valaki megoldani, ha nincsen segítsége.

Ön szerint a szépségverseny lányai, hogyan motiválják sorstársaikat és ép női társaikat?

Szerintem azzal a pozitív kisugárzással amivel Ők rendelkeznek nagyon sok embert tudnak motiválni, és önbizalmat adni függetlenül a testi adottságoktól.

Milyen jó tanácsot, pozitív üzenetet küldene a induló lányainknak bíztatásul?

Egy régi meséből származó idézet jut az eszembe:

“Egész életemben kerestem a kincset. Kerestem magas hegyeken és szűk szorosokban.
Kerestem mély dzsungelekben, a folyók torkolatában és sötét barlangokban.
Mégsem találtam meg.
Helyette, minden úttalan utam végén, téged találtalak, Te vártál engem.
És mostanra már meghitté váltál, bár nem mondhatnám, hogy jól ismerlek.
Mondd, ki vagy Te?
És így felelt az idegen: Önmagad

A legfontosabb, hogy mi saját magunk képesek legyünk elfogadni Önmagunkat.