Millió belső kérdés a jelentkezés beadása előtt. Nyíltan és őszíntén megosztom veled tapsztalataimat. 

Biztos kacérkodsz a gondolattal, hogy megméretteted magad ezen a versenyen, mégis talán bátortalan vagy, és nem érzed 100%-osan, hogy ott lenne a helyed. Íme, néhány jó tanács tőlem, amit a saját tapasztalataimból merítve, szeretettel adok Neked, és bízom benne, hogy ha kételyeid vannak, ezekkel sikerül eloszlatnom őket.

Akkor is beadhatod a jelentkezésed:

  1. ha nem érzed magad elég szépnek

Ezzel az égvilágon semmi gond nincs, mind küzdünk a saját démonainkkal, van, amit szeretünk magunkon és van, amivel elégedetlenek vagyunk. Tudnod kell viszont, hogy a szépség tényleg relatív, tehát lehet, hogy az, ami neked nem tetszik magadon, valaki mást elvarázsol majd. Add meg ez azt esélyt másoknak, jelentkezz, hadd döntsék el ők, hogyan látnak téged. A több tagból álló zsűri az egész valódat nézi, nem csak a külsődet, persze az sem utolsó szempont, hiszen szépségversenyről beszélünk. Viszont ne légy kishitű, hiszen lehetséges, hogy már az első pillanatban leveszed őket a lábukról a gyönyörű hajaddal, vagy a meleg tekinteteddel, esetleg a kecses kezeiddel, és természetesen a személyiségeddel.

  1. ha nem érzed magad elég magabiztosnak

A sérültséggel való együttélés egyik hozadéka általában az önmagunkkal való elégedetlenség és a magabiztosság hiánya. Ez persze nem törvényszerű, minden embernél más, van, aki eredendően magabiztos és önbizalomteljes, de ez nem mindenkinél van így. Én is inkább a halk szavú, szerényebb embertípust erősítem, és mindig lámpalázzal küzdök, ha megmérettetésre kerül sor. Izgulok, félek a kudarctól. Talán klisés, de próbálj úgy hozzáállni ehhez az egészhez, hogy „Tessék, itt vagyok én, ha kellek kellek, ha nem nem!”, azaz add önmagad! Ha erőteljes személyiség vagy ne akarj lecsendesedni, viszont ha visszafogottabb vagy, ne próbáld meg kierőszakolni magadból a „vagány csajt”. Ilyen vagy, amilyen vagy, és az őszinte megnyilvánulásaidat biztosan fogja értékelni a zsűri.

  1. ha aggódsz a fogyatékosságod miatt

Több kérdés is érkezett hozzám a szépségkirálynői babérokra törő lányoktól, hogy a különböző fizikai nehézségeik miatt aggódtak, hogy nem teljesítenek majd jól, például a táncban. A táncpróbák és a felkészülés miatt fontos, hogy aktív széket használni tudj, ha ez adott, akkor nincs gond. A szervezői csapat empatikus, nyitott és rugalmas, mindig azon vannak, hogy ahogy tudnak, segítsenek a versenyzőknek. A tánctanításnál is végtelen türelem uralkodik, ne izgulj, ha kezdő vagy még a táncban, hiszen a felkészülési időszak pont arra van, hogy ebbe beletanulj. A programok miatt sem kell aggódnod, semmi sem kötelező, tehát ha épp vadászrepülés a program (na, jó, az biztosan nem lesz :)), és Te nem szeretnél rajta részt venni, megteheted, hogy nemet mondasz.  Sosem kényszerítenek olyan helyzetbe, amiben Te kellemetlenül éreznéd magad. De az a tapasztalatom, hogy inkább mindenki élvezi a különleges lehetőségeket 🙂

  1. ha félsz, hogy előnytelen ruhát adnak rád

Nőből vagyunk, hiúságunk pedig olykor nem ismer határokat. Ez a pont most a nagyon csajos hölgyeknek szól, akik mindig érzékenyek a hajukra, ruhájukra, sminkjükre, és nem szeretik, ha mások babrálnak vele, mégis szeretnének részt venni a versenyen. Ebben az esetben sincs aggodalomra okod, ugyanis minden a Te megkérdezéseddel és beleegyezéseddel történik, hiszen a szervezők is azt szeretnék, hogy a fotózáson, forgatáson és a versenyen is jól érezd magad a bőrödben, és magabiztosan tudj a kamera elé állni. Mindenbe van beleszólásod, a ruhába, a sminkbe és a hajba is, amit profi szakemberek kezelnek majd, így mindenképp érdemes meghallgatni és esetleg meg is fogadni a tanácsaikat, de természetesen csak olyan mértékben, hogy neked is tetsszen a végeredmény. 

  1. ha nem sminkelsz és nem követed a divatot a mindennapokban

Mivel megfordult a fejedben a gondolat, hogy jelentkezel, ezért bizonyára kacérkodsz ezzel a világgal, de még nem ismered minden csínját-bínját. Erre is tökéletes ez a verseny, hogy előcsalogassa a benned rejlő nőt, és magad is rájöjj mi áll jól neked, miben érzed jól magad. Lehet, hogy észreveszed milyen szép vagy hullámos hajjal, vagy beleszeretsz a vörös színbe, esetleg a szempillaspiráltól leszel majd odáig, meg vissza. Itt lehetőséged nyílik rá, hogy a felkészülés és a verseny során tanult szépségtippeket később majd a mindennapjaidba is becsempészd.

Összességében bárminemű fenntartásod is van a versenyre való alkalmasságodat illetően, itt mindenki azon lesz, hogy a gátjaidat, komplexusaidat segítse legyőzni, de ehhez neked is nyitottnak kell lenned. Életreszóló élményben lehet részed, ne szalaszd el, és jelentkezz még ma!