2016. Január 27-én hatalmas médiafigyelemmel kísérve megnyílt Budapesten az első fogyatékossággal élők által működtetett kávézó. A megnyitón részt vett Bernadett kolléganőnk, az ő beszámolóját olvashatjátok most.

unnamed (8)

A Nem adom fel Cafe & Bar lehetőséget nyújt arra, hogy a fogyatékossággal élők megmutathassák, ők is a társadalom részei, fel kell figyelnünk rájuk, észre kell vennünk a kincseiket, hogy egy teljes élet felé nyithassanak.

unnamed (6)

A kormány képviseletében Czibere Károly és Szekeres Pál üdvözölte az egyedülálló kezdeményezést. Kiemelték, a Nem Adom Fel egy többszörösen bizonyított Brand, célja, hogy az emberek szemléletét megváltoztassa. “A szemléletváltás nehéz műfaj, egyénenként kell véghezvinni.”

Papp Szabolcs, a kávézó megálmodója elmondta, 400 000 Ft-ot gyűjtöttek össze az induláshoz a Nem adom fel Szociális Szövetkezet segítségével, majd 4 év készülődés és kemény munka árán sikerült létrehozniuk a kávézót. Több neves budapesti étterem és kávézó segítette őket a felkészülésben szakmailag és támogatólag.

unnamed (7)

A kávézó célja, hogy munkalehetőséget adva biztosítsa a fogyatékkal élők társadalomba integrálódását, valamint kulturális programokat szervezve segítse a szemléletváltást. A kávézóban dolgozó fiatalok felszolgálnak, a konyhán dolgoznak, vagy épp az irodában segédkeznek.
Bernadettnek sikerült pár szót váltania a kávézó kerekesszékes kollégájával. Báder Richárd felszolgáló lesz, ezzel nagy álma vált valóra. Három hónap képzés után nagy örömmel áll munkába kerekesszékével és kíváncsian várja a kávézni- és szemléletet változtatni vágyókat.

A Spinner Kerekesszék Gyártó Kft. a nemes ügy mellé áll, és programokkal, ötletekkel kíván együttműködni a Nem adom fel kávézó munkatársaival. Kezdetként felajánlottuk a Dorina-terem “emlékfalának” kialakulásához segítségünket.
Hajrá és Nem Adjuk Fel!

12592242_10205953619585232_7871676330602767546_n

Gulyás Eszter képe